Albérletes átverés!!!

Újabb csúnya átverés, és amiről szinte senki nem beszél!

Hétfő reggel lelkesen hallgattam szokásos módon a Music Fm reggeli műsorát Bocskor Gáborral és István Dániellel. Egy nagyon érdekes és dühítő témáról volt szó. Röviden ismertetni szeretném a történetet.

Van egy váci család, aki az ottani életét teljesen feladva Budapestre készült költözni, ahol a családfenntartó egy új munkahelyen kezdett volna dolgozni. Vácon mindent felégettek maguk után és Budapesten kivettek egy albérletet, ahol már kifizették a kéthavi kauciót és az első havi bérleti díjat. Meg is érkeztek az adott ingatlanhoz, ahogy meg volt beszélve, de a kulcsot senki nem adta át nekik a helyszínen. Hosszas tanakodás után rájöttek, hogy egy csaló áldozatai lettek. A lakás korábbi bérlőjét kirakta az „igazi” tulajdonos az ingatlanból azonban még a bérlő meghirdette az ingatlant. Összesen 21 embert vert át úgy, hogy magát tulajdonosnak adta ki és kauciót és bérleti díjat kért a gyanútlan áldozatoktól. Így a család szinte az egész életével együtt az utcán maradt. Ezután a rádióban rengeteg SMS-t kaptak olyan családokról, akik hasonló cipőben jártak vagy hasonló átverés áldozatai lettek.

Ennek a családnak nagy szerencséje volt, hiszen a Music Fm hallgatóitól rengeteg felajánlást kaptak.

A keddi adásban bemondták, hogy már a 150 SMS-t is meghaladja azoknak a száma, akiket hasonlóképpen vertek át.

Nyilván mindenki tisztában van a budapesti árakkal, így tudva levő hogy a kéthavi kaució és a bérleti díj az többszázezer forint, ezért nagyon bosszantó és dühítő, ha valaki ilyen helyzetbe kerül.

Hogy tudsz a csalók ellen védekezni? Mit tudsz tenni, ha téged is így átvertek?

Sokan nem szeretnek ingatlanossal kivenni albérletet, amit meg is értek. Azonban azt tudni kell, hogy ha egy ingatlanos foglalkozik egy albérlettel, akkor jobb esetben lekéri a tulajdoni lapot, így tisztában van azzal, hogy ki is a tulajdonos.

Ha magánszemélyként érdeklődsz egy ingatlan után a tulajdonosnál, akkor nagyon óvatosnak kell lenned. Ha az adott ingatlan elnyerte tetszésedet és szóban meg is tudtok állapodni a tulajdonossal, akkor kötelező (!!!) mindent írásban rögzíteni. Kérjétek el a „tulajdonos” igazolványait és töltsétek ki együtt a papírokat. Saját magam is látom, hogy sokan inkább bizalmi kérdést csinálnak ebből és eszükbe sem jut a papírozás

.

Ha pedig sajnos áldozatává lettél ennek a gaztettnek, akkor mindenképpen tedd meg a feljelentést a rendőrségen, hiszen talán a tényleges tulajdonos tud majd információkat szolgáltatni az adott személyről, hiszen sok esetben a korábbi bérlők vagy az adott albérlő csinálja az átveréseket.

Emellett szerencsére több segítő központ van Budapesten, ahol külön erre alakultak ki központok, hogy az átvert embereknek segítsenek.

Legyetek óvatosak!

 

Leave a Comment