Balatoni reneszánsz! Emelkednek a balatoni nyaralók árai is!t

Balatonfüreden egy lakás négyzetméteréért 575 ezer forintot kérnek, Tihanyban 700 ezer forint az átlag, valamint szintén drága település a déli part elején található Szántód, Zamárdi és Siófok, ahol 450-500 ezres négyzetméterárak vannak.

A lakáspiac élénkülésével egyidejűleg a balatoni nyaralópiac is emelkedő pályára került. A nyaralók piacán az élénkülést mutatja, hogy a kereslet minden eddiginél magasabb, az idei első negyed évben 9%-al növekedett, míg a kínálat 5 százalékkal nőtt.

A balatoni térség kivételes a nyaralópiacon belül, több településen, a budapesti árakon hirdetnek 
lakásokat. Az ingatlan.com több mint 7 ezer nyaralóhirdetésen alapuló elemzése szerint a legnépszerűbb balatoni településeken az átlagos négyzetméterárak elérték a budapesti szintet.

Balatonfüreden egy lakás négyzetméteréért 575 ezer forintot kérnek, Tihanyban 700 ezer forint az 
átlag, valamint szintén drága település a déli part elején található Szántód, Zamárdi és Siófok, ahol 450-500 ezres négyzetméterárak vannak.

A balatoni megyék közül Veszprémben idén májusban 258 ezer forint volt a nyaralók átlagos 
négyzetméterára, ami 5 százalékos drágulást jelent tavaly májushoz képest. Somogyban pedig idén májusban a nyaralók átlagos négyzetméterára 6 százalékkal 272 ezer forintra emelkedett.

A balatoni ingatlanok átlagos négyzetméterára azonban alacsonyabb, 246 ezer forint volt májusban, így a legfelkapottabb településeken kívül azért lehet jóval olcsóbban, 200 ezer forint körüli vagy alatti négyzetméteráron is nyaralót vásárolni.

Balaton reneszánszának köszönhetően a telkek eladásainak száma is megnőtt, és rengetegen kezdtek építkezni ez elmúlt 1-2 évben. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a kevésbe keresett településeken a nyaralók nm száma ennél jóval alacsonyabb, és az eladási idejük is hosszabb.

Leave a Comment