Mutatkozz be lakástakarék számla!

Mutatkozz be lakástakarék számla! 


Nem is olyan régen láttam egy nagyon lehangoló adatot. Magyarország teljes lakosságát nézve, csak 14%-uk rendelkezik lakás takarék szerződéssel. Ez a szám a szomszédos Ausztriában 80%, míg Szlovéniában 75% felett van, úgy hogy az állami támogatás csak töredéke a nálunk megkapott 30%-nak. (Ausztria 1,5%, Szlovákia 8,5%)

Teljesen más pénzügyi kultúra öleli körül a megemlített országokat, ami hosszú évek alatt alakult ki, így ezért lehet ekkora szakadék köztünk és szomszédaink között.

Magyarországon a lakástakarék közel 20 éves múltal rendelkezik, így rendkivül stabil, törvényileg szabályzot termékről beszélünk. 2003-ban alakult ki a végleges formája, amikor meghatározásra került a ma is érvényben lévő módja, miszerint az összes éves megtakarítás 30%-a, de maximum 72.000 forint állami támogatás kerül jóváírásra. Ez a támogatás, kiemelkedőnek számít a környező országokhoz képest!

 

Forrás:ltpbazis.hu

A célom, hogy e terméket, és előnyeit megmutassam nektek, és ha élni szeretnétek a lehetőséggel, akkor ebben partnerként támogassalak, segítselek titeket.

Kezdjük mindjárt az elején, mi is az az LTP?

A lakástakarék egy olyan megtakarítási lehetőség, aminek elsődleges célja, hogy a 4 és 10 éven belül jelentkező, lakással kapcsolatos költségeidet finanszírozni tudjad.

Amellett, hogy az állam az éves befizetéseid után 30% vissza nem térítendő támogatást ad (évente maximum 72.000 forint szerződésenként, amit havi 20.000 Ft befizetéssel érhetsz el), rendszeres megtakarításra is ösztönöz, mérsékelt betéti kamatok mellett is.

Összességében elmondható, hogy a lakáskassza egy olyan kiváló konstrukció, ami tökéletes megoldást jelent mindenkinek, aki jobbá szeretné tenni lakhatási körülményeit.

Az egyik legnagyobb előnye abból fakad, hogy az előre rögzített betéti és hitelkamat tervezhetővé, és kiszámíthatóvá teszi a lakáscéljaid megvalósítását, hiszen a pénzpiaci változásoktól függetlenül, a teljes megtakarítási időszakodra állandó marad.

Hány darab szerződést nyíthatok?

Ez számszerűsítve nincs meghatározva. Adószámmal rendelkező személyek köthetnek magukra, vagy kedvezményeztett megjelölve akár több szerződést is. Fontos, hogy az adott személy adószáma „szabad” legyen.

Mik az elönyők?

Enyje nem tudod? Www.grabantjanos.hu -n, a finanszírozás menüpont alatt találsz róla leírást!

Na jó ….

Állami támogatás

Az állam a befizetett összegek után 30%-os, magánszemélyeknek maximum évi 72 000 Ft állami támogatást nyújt, amely adó- és járulékmentes.

Magas hozam, kamatadó-mentesség

A megtakarítási piacon egyedülálló konstrukció, ugyanis az induláskor nem kell egyösszegű betétet elhelyezni. Havi betétbefizetéssel az állami támogatás és a betéti kamat révén pedig magas hozam realizálható. A megtakarítás után járó kamat kamatadómentes.

Kedvező hitellehetőség

Ha megtakarítása nem fedezné a lakással kapcsolatos céljait, akkor kedvező, fix kamatozású, forint alapú lakáskölcsönt igényelhet, melynek mértéke már a

szerződéskötéskor előre rögzített.

Sokféle lakáscélra

A lakáscélú felhasználási lehetőség széles körű, a megtakarítás – és a lakáskölcsön is, ha igényli – számtalan, lakással kapcsolatos célra felhasználható.

Rugalmas

Ön dönti el, hogy havonta mekkora összeget és milyen időtartam alatt szeretne megtakarítani.

A havi befizetendő összeg 650 Ft és 20.000 Ft közötti, a megtakarítási idő 4, 5, 6, 8 vagy 10 év lehet.

A havi befizetendő összeg rugalmasan változtatható, szabadon emelhető (vagy csökkenthető) és a megtakarítási idő is meghosszabbítható – maximum 120 hónapig –, így a megtakarítás összege tovább gyarapodhat.

Aszerződés közeli hozzátartozóra (pl. házastárs, gyermek, szülő, nagyszülő, unoka) átruházható, megosztható, illetve több szerződés össze is vonható.

Jól tervezhető

Az előre meghatározott havi befizetések és törlesztések, valamint a fix betéti és kölcsönkamatok miatt könnyen áttekinthető, előre kiszámítható.

Biztonságos

Törvényi szabályozáson alapuló, biztonságos megtakarítás, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 100.000 euró értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.

Emészthető formában szeretném nektek bemutatni a terméket, így ebben a körben több információt már nem zúdítanék rátok.

Van egy jó hírem! Ha most, megkeresel, hogy szeretnél élni eme megtakarítás előnyeivel akkor a 4 és 5 éves számlát, egy havi betéttel megegyező összegért, míg a 6,8,10-s modózatot a szerződéses összeg 0,5%-ért tudom neked megnyitni.

 

 

 

Leave a Comment