Postaládámban találtam. Felhívjam?

Kedves János!

Engedje meg, hogy bemutatkozzam F. Gabriella vagyok, és a 13. kerületben élek férjemmel. Minap láttuk, hogy Ön ingatlan eladással foglalkozik, így örülnénk ha kis felvilágosítást adna nekünk. Postaládánkba rengeteg szórólapot kapunk, hogy ebben a házban vagy a környéken keresnek lakást. Egy hónapja elkezdtem összegyűjteni és jelenleg 22 db van belőle, különböző számmal. Első körben érdemes végig telefonálnom őket?

Kedves Gabriella!

Örülök, hogy hozzám fordult kérdésével. Az ingatlanközvetítők egyik ügyfélszerzési módszere a szórólapozás. Vannak olyan közvetítők, akik korrekten megjelenítik a szórólapon, hogy mivel is foglalkoznak és melyik cégnél. Több ilyen szórólapot láttam és zseniálisak voltak!
Sajnos sokan azonban magánszemélynek adják ki magukat és így próbálnak címeket és telefonszámokat szerezni.

Én 5 éve lakom Zuglóban, és van egy Dr. H. Andrea nevezetű hölgy, aki már 5 éve nem talál magának ingatlant a környéken (Pedig a szórólap alapján már 5 éve csak 3 hónapja van vásárolni), és minden hónapban megkapom a szórólapját, kicsit megváltoztatva…

A zuglói Kalapács utcában egy idősebb ügyfelem ragaszkodott hozzá, hogy mielőtt elkezdek foglalkozni az ingatlanával közösen hívjuk a szórólapokat végig, mivel Ő hisz ennek erejébe. 32 szórólapos hirdetőt értünk el 3 nap alatt. Ennek milyen volt az aránya? 31 közvetítő és 1 magánszemély. Sajnos utána 2-3 hétig 8-10 közvetítő hívogatott, hogy segít eladni, mire nagy nehezen megértették, hogy kolléga vagyok.

Én azt gondolom, hogy a mai világban főleg Budapesten a magánszemélyek inkább internet és közvetítők segítségével keresnek ingatlanokat. Találkoztam már olyan magánszeméllyel aki egy adott utcán és környéken keresett csak és dobott be 1-1 szórólapot, de az nagyon ritka, így Én ezeknek a számoknak a hívását nem tanácsolom, ha csak magánszemélyekkel szeretne beszélni.

Remélem tudtam segíteni!

János

Leave a Comment